Dit is Frey, onze Engelse Setter, Nederlands, Duits, Internationaal Show Kampioen en beste Engelse Setter reu van 2009 (VES)

Bournefield Frey,
27 juli 2006 - 18 mei 2018

Hij is geboren in de kennel Bournefield
(Leen - Van Genechten)
uit een nest van Bournefield Amber en
Jack Pot "Bond" of Slow Fox


  Toen wij in 1993 Yordi gingen halen bij de fokker, zijn wij voor het eerst in aanraking gekomen met Engelse Setters. Naast Engelse Cocker Spaniels hield de fokker namelijk ook Engelse Setters. Toen kriebelde het al, maar ja we hadden met Yordi erbij al 3 honden en 4 was toch wel wat te veel van het goede.

Toen wij uiteindelijk alleen Yordi nog maar hadden, zijn wij gaan informeren naar Engelse Setters. Pups bleken moeilijk te krijgen te zijn. Via de familie Van Genechten hebben wij in 2002 kennis gemaakt met Zagros, die wij helaas na een half jaar terug hebben moeten brengen, omdat de verstandhouding tussen Yordi en Zagros met de dag verslechterde.

Na het overlijden van Yordi, begon onze wens om een Engelse Setter in huis te nemen toch weer te kriebelen. Begin juli zagen wij dat Amber (het jongere zusje van Zagros!) misschien eind juli een nestje zou verwachten. Daarom hebben wij meteen met Leen De Leebeeck gebeld en ons op de lijst laten plaatsen voor een reutje. Het leek er in eerste instantie niet op dat Amber drachtig was, maar uiteindelijk bleek zij toch één pupje te dragen en dat is onze Frey geworden.

Op zaterdag 23 september 2006 hebben wij hem opgehaald. Inmiddels is hij uitgegroeid tot een mooie, stevige, maar bovenal hele lieve bleu belton reu.

 
 

Wilt u de showresultaten van Frey bekijken klik dan hier
Wilt u foto’s van Frey bekijken ga dan naar zijn fotogalerij
Wilt u foto’s van Frey en Oliver samen bekijken klik dan hier
Wilt u foto’s van Frey en Sascha samen bekijken klik dan hier
 
 

Wilt u meer weten over over Engelse Setters (Gordon Setters en Beagles),
bezoek dan de site van Bournefield en Slow Fox


Terug naar de vorige pagina