Deze pagina is voor Zagros

Bournefield Zagros,14 maart 2000 - 10 juni 2008


  Al enige jaren waren wij het er over eens dat onze volgende hond een Engelse Setter moest worden. Toen in 2001 Freya overleed en wij na een half jaar toe waren aan een andere hond, zijn wij gaan bellen met diverse fokkers. Helaas bleek een pup niet zo makkelijk te krijgen te zijn en werden wij op de wachtlijst geplaatst.

Half december 2001 werden wij door de familie Van Genechten gebeld, met de vraag of wij geïnteresseerd waren in een driekleur reu van 2 jaar oud. Het was liefde op het eerste gezicht toen wij Zagros gingen ophalen en met veel enthousiasme namen wij hem mee naar huis.

Dat Yordi de nieuwe huisgenoot niet direct aardig zou vinden, hadden wij wel verwacht. Gedurende de eerste vier maanden leek het langzamerhand steeds beter tussen de twee honden te gaan, helaas kwam er toen een keerpunt in hun verstandhouding en volgende de ene vechtpartij na de andere. Dit was voor zowel ons als de honden niet meer vol te houden en met veel pijn en verdriet hebben wij Zagros terug moeten brengen. Gelukkig besloten Lieven en Leen Zagros bij zich in huis te houden.

In het kleine half jaartje dat hij bij ons is geweest, hebben wij veel plezier aan hem gehad. Hij genoot er van als hij een uurtje naast de fiets mee mocht lopen, maar kon ook een hele avond met zijn kop op je schoot liggen slapen. Nog regelmatig zagen we Zagros als we bij Leen en Lieven op bezoek waren en konden we hem knuffelen. Helaas is hij niet ouder dan 8 jaar geworden . Zagros, onze eerste Engelse Setter, zal voor altijd in ons hart blijven.
 


Wilt u meer foto’s van Zagros bekijken ga dan naar zijn fotogalerij


Wilt u meer weten over Engelse Setters, Gordon Setters en Beagles),
bezoek dan de site van Bournefield


Terug naar de vorige pagina