Bami met soep (bami kotjok)


Ingrediënten
 
VOOR DE SOEP:
2 kippenbouten ontdaan van het vel
zout en peper
2 theelepels gemberpoeder
1 ui
1 teentje knoflook
1 flinke prei

OVERIGE:
250 gram bamie nestjes
flinke bos seldrij
2 eieren
gebakken uitjes
sambal oelek of trassie
ketjap manis
 
 

Kook de kippenbouten in 2,5 liter water met daaraan toegevoegd zout, peper en gemberpoeder in ongeveer 45 minuten gaar. Haal de kip uit de bouillon en laat dit een beetje afkoelen, alvorens het vlees van het bot te verwijderen en in kleine stukjes te verdelen (uitpluizen). Snipper de ui, pers het knoflookteentje uit en snijd de prei in dunne ringetjes. Bak de fijngesneden groenten even aan in een beetje olie en voeg deze bij de bouillon samen met de fijngesneden kip en laat dit alles nog 10 minuten zachtjes koken.

Kook ondertussen de bamie volgens de gebruiksaanwijzing. Snijd de seldrij fijn. Kluts de eieren met wat peper en zout en bak hier 4 dunne omeletjes van, rol de omeletjes op en snijd ze in fijne reepjes. Serveer dit alles apart samen met gebakken uitjes, sambal en ketjap manis.

Wijze van serveren:
Doe eerst wat bamie in een diep bord (Chinese kom), doe daarop wat fijngesneden seldrij, vervolgens gebakken uitjes, de omeletreepjes en de sambal met ketjap. Als laatste een flinke schep van de goed verwarmde soep.
 
print deze pagina
Terug naar de vorige pagina