|
Kook de kippenbouten in 2,5 liter water met daaraan toegevoegd zout, peper en gemberpoeder in
ongeveer 45 minuten gaar. Haal de kip uit de bouillon en laat dit een beetje afkoelen, alvorens het
vlees van het bot te verwijderen en in kleine stukjes te verdelen (uitpluizen).
Snipper de ui, pers het knoflookteentje uit en snijd de prei in dunne ringetjes. Bak de
fijngesneden groenten even aan in een beetje olie en voeg deze bij de bouillon samen met de
fijngesneden kip en laat dit alles nog 10 minuten zachtjes koken.
Kook ondertussen de bamie volgens de gebruiksaanwijzing. Snijd de seldrij fijn. Kluts de eieren
met wat peper en zout en bak hier 4 dunne omeletjes van, rol de omeletjes op en snijd ze in fijne
reepjes. Serveer dit alles apart samen met gebakken uitjes, sambal en ketjap manis.
Wijze van serveren:
Doe eerst wat bamie in een diep bord (Chinese kom), doe daarop wat fijngesneden seldrij,
vervolgens gebakken uitjes, de omeletreepjes en de sambal met ketjap. Als laatste een flinke schep
van de goed verwarmde soep.
|
|