Gehaktbrood met mosterdsaus


  Ingrediënten
VOOR HET GEHAKTBROOD:
500 gram rundergehakt
1 bolletje mozzarella
2 uien
1 teentje knoflook
2 eieren
4 eetlepels gehakte peterselie
75 gram cornflakes
enkele druppels tabasco
½ eetlepel Dijonmosterd
zout, versgemalen peper

VOOR DE SAUS:
1 teentje knoflook
1 dl mayonaise
1 eetlepel Dijonmosterd
1 bekertje zure room
2 eetlepels fijngehakte bieslook
 
 

Verwarm de oven voor op 225 graden. Snijd de mozzarella klein, pel en snipper de uien. Doe het gehakt in een kom en pers de knoflook boven het gehakt uit. Klop de eieren los en doe ze met de mozzarella, uien, peterselie en cornflakes, tabasco en Dijonmosterd bij het gehakt. Kneed het gehakt door en voeg naar smaak zout en peper toe.

Doe het gehakt in een cakevorm en strijk de bovenkant glad. Dek af met aluminiumfolie. Zet de vorm in het midden van de oven en laat het gehakt in 45 minuten gaar en bruin worden. Na 25 minuten in de oven kan het folie worden verwijderd.

Maak ondertussen de saus. Pel de knoflook en pers deze boven een kommetje. Voeg de mayonaise, de mosterd, de zure room en bieslook toe. Roeren tot een gladde saus. Serveer deze saus koud met het gehaktbrood.
 
print deze pagina
Terug naar de vorige pagina