Perzik-zalmtaart


  Ingrediënten:
pakje bladerdeeg
blik perziken (of indien verkrijgbaar 4 verse)
blikje zalm
3 eieren
1/8 liter slagroom
pakje Monchou
zout en peper
 
 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een bakvorm (quicheschaal) in en bekleed de bodem en zijkanten met het bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in het deeg en bak alvast 10 minuten voor. Snijd de perziken intussen in schijfjes. Laat de zalm uitlekken en verdeel deze in stukjes. Haal de vorm met het bladerdeeg na 10 minuten uit de oven. Verdeel de schijfjes perzik over de bodem en hierover de stukjes zalm. Klop de eieren los met wat peter en zout en vermeng dit met de slagroom. Verdeel het ei-slagroommengsel over de perziken en zalm en doe hier als laatste de in kleine stukjes gesneden Monchou bovenop.

Schuif de taart in het midden van de oven en laat in ongeveer 30 minuten gaar worden. Serveer de taart lauwwarm.
 
print deze pagina
Terug naar de vorige pagina