Varkenshaasjes in pikante saus


  Ingrediënten:
2 varkenshaasjes van ongeveer 300 gram elk (of 4 kleine)
2 uien
1 groene paprika
1 rode paprika
1 rood spaans pepertje
1 eetlepel tomatenpuree
1 kopje gewelde rozijnen
2 glazen rode wijn
1 theelepel kaneel
1 eetlepel bruine suiker
boter
zout en peper
 
 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Wrijf de varkenshaasjes in met zout, peper en de kaneel. Laat de varkenshaasjes in hete boter rondom bruin worden en houdt ze warm op een schaal. Doe nog een klontje boter in de pan en fruit hierin zachtjes de gesnipperde uien, de in reepjes gesneden paprika's en het fijngesneden pepertje (al dan niet van zaadjes ontdaan). Voeg na 5 minuten de wijn toe, alsmede de suiker en tomatenpuree. Laat dit even zacht koken tot het vocht iets is verdampt. Beboter een vuurvaste schaal, doe hierin de saus, strooi er de uitgelekte rozijnen over en de leg de varkenshaasjes erop.

Zet de schaal in de voorverwarde oven en laat het vlees in ongeveer 20 minuten gaar worden.
 
print deze pagina
Terug naar de vorige pagina