Soto ajam (Indische kippensoep)
|
|
Ingrediënten
VOOR DE SOEP:
1 rode ui
1 teentje knoflook
4 rode pepers
3 kemirinoten
1,5 theelepel koenir (koenjit)
1,5 theelepel djahé
0,5 theelepel ketoembar
0,5 theelepel laos
0,5 theelepel sereh
stukje trassie
zout
1 theelepel suiker
blaadje djeroek poeroet
2 kippenbouten
OVERIGE:
250 gram Chinese mie, bereid volgens de gebruiksaanwijzing
1 prei en een bosje selderij fijngesneden
2 hard gekookte eieren in plakjes gesneden
gebakken uitjes
* eventueel lontong
|
|
|
Doe alle ingrediënten behalve de djeroek poeroet en de kip in een foodprocessor en mix het tot een
fijne massa. Doe de brei samen met de djeroek poeroet, de kip en 1,5 liter water in een pan en laat
het geheel aan de kook komen. Kook de kip in ongeveer 45 minuten gaar en haal de kip uit de bouillon
en laat dit een beetje afkoelen, alvorens het vlees van het bot te verwijderen en in kleine stukjes
te verdelen (uitpluizen). Doe het kippenvlees terug bij de soep.
Wijze van serveren:
Doe eerst wat lontongblokjes en mie in een diep bord (Chinese kom), doe daarop wat van de
fijngesneden prei-selderij, vervolgens gebakken uitjes en wat plakjes ei. Als laatste een flinke
schep van de goed verwarde soep.
* Lontong is rijst gekookt in zakjes, ze zijn zowel in gekookte als ongekookte vorm bij de Indische
toko verkrijgbaar. Houd er rekening mee dat de zakjes lontong 1,5 tot 2 uur gekookt moeten worden.
Als de lontong is afgekoeld, wordt de compacte rijstmassa in blokjes gesneden.
|
|
|
|