|
Pel de uien en snijd ze in dunne ringen. Verhit de boter in een grote pan, voeg de uien toe en bak ze
zachtjes in ongeveer 30 minuten gaar (niet bruin laten worden). Strooi hier vervolgens de suiker en
de bloem over en bak dit nog eens 2 minuten aan tot het mengesl bruin begint te kleuren.
Voeg 2 liter heet water, de witte wijn en de bouillonblokjes toe en laat dit alles ruim
één uur zachtjes sudderen. Breng de soep op smaak met zout en een flinke hoeveelheid
vers gemalen peper.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd het stokbrood in sneetjes en bak voor elke kom soep een sneetje
brood aan beide kanten bruin in de oven. Leg er wat geraspte kaas op en zet het brood onder de
warme grill tot de kaas gesmolten is. Doe de warme uiensoep in kommen, leg in elke kom een
geroosterd kaasbroodje en strooi er nog wat extra geraspte kaas over.
|
|