Rijstsalade met zalm


  Ingrediënten:
225 gram rijst
2 theelepels kerriepoeder
1 theelepel komijnpoeder
klein blikje fijne doperwtjes
bosje lente-uitjes
75 gram krenten
verse peterselie
1 groot blik zalm
0,5 dl. witte wijnazijn
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels kerriepoeder
peper en zout
 
 

Voeg in een pan met kokend water rijst, kerriepoeder en komijn toe. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Roer de korrels los en laat de kerrierijst afkoelen. Voeg de doperwtjes, de fijngesneden lente-uitjes, krenten en 3 eetlepels fijngesneden peterselie toe en schep het geheel door elkaar.

Meng in een aparte kom of dressingshaker de azijn, olie, kerriepoeder met 2 eetlepels water. Schenk dit over de salade en schep alles goed door elkaar. Verdeel de uitgelekte zalm in stukken en schep deze voorzichtig door de salade. Breng op smaak met peper en zout. Laat de salade enige tijd afgedekt in de koelkast staan alvorens op te dienen.

Deze salade kan ook worden gemaakt met kip of tonijn en is lekker als lichte zomermaaltijd of als onderdeel van een buffet.
print deze pagina
Terug naar de vorige pagina