Tacosalade


  Ingrediënten:
450 gram rundergehakt
1 eetlepel gesneden jalapeno pepers (Casa Fiesta)
4 rijpe tomaten
1 theelepel chilipoeder
1 knoflookteentjee
vers gemalen peper
zout
1 krop ijsbergsla
100 gram tortillachips
100 gram geraspte belegen kaas
bosje lente-uitjes in ringetjes gesneden
2 tomaten om te garneren in stukjes gesneden
zwarte olijven in ringetjes gesneden
bekertje zure room
 
 

Rul de gehakt zonder boter of olie in een hapjespan. Voeg hierna de groene pepers, de ontvelde in stukken gesneden rijpe tomaten, chilipoeder, teentje uitgeperste knoflook en peper en zout naar smaak toe. Meng dit alles goed door elkaar en laat het geheel onafgedekt 30 minuten op een laag vuur staan, tot het vocht grotendeels is verdampt. Doe het mengesel daarna over in een zeef en laat het rustig uitlekken en afkoelen. Het vocht wordt niet meer gebruikt.

Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes en verdeel dit over 4 borden. Schep het vleesmengsel over de sla en bestrooi vervolgens met de geraspte kaas, de lente-uitjes, de stukjes tomaat en de olijfringetjes. Schep op elk bord een lepel zure room en garneer met wat achtergehouden lente-ui en een stukje jalapeno peper. Serveer meteen samen met de tortillachips. De tortillachips kan ook als een rand langs het bord worden gegarneerd.
 
print deze pagina
Terug naar de vorige pagina