|
Rul de gehakt zonder boter of olie in een hapjespan. Voeg hierna de groene pepers, de ontvelde
in stukken gesneden rijpe tomaten, chilipoeder, teentje uitgeperste knoflook en peper en zout
naar smaak toe. Meng dit alles goed door elkaar en laat het geheel onafgedekt 30 minuten op een
laag vuur staan, tot het vocht grotendeels is verdampt. Doe het mengesel daarna over in een zeef
en laat het rustig uitlekken en afkoelen. Het vocht wordt niet meer gebruikt.
Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes en verdeel dit over 4 borden. Schep het vleesmengsel over
de sla en bestrooi vervolgens met de geraspte kaas, de lente-uitjes, de stukjes tomaat en de
olijfringetjes. Schep op elk bord een lepel zure room en garneer met wat achtergehouden lente-ui
en een stukje jalapeno peper. Serveer meteen samen met de tortillachips. De tortillachips kan ook
als een rand langs het bord worden gegarneerd.
|
|