Cobbsalade


  Ingrediënten:
1 krop ijsbergsla in reepjes gesneden
2 grote tomaten in blokjes gesneden
400 gram gekookte kip in blokjes gesneden
2 avocado in blokjes gesneden
1 grote geraspte wortel
4 plakjes krokant gebakken bacon, verkruimeld
2 el fijngehakte lente-ui
100 gram verkruimelde roquefort of andere blauwe kaas
2 hardgekookte eieren, fijngesneden
zwarte olijven in plakjes gesneden

Voor de dressing:
mespuntje zout
versgemalen peper
25 ml. witte wijnazijn
kwart theelepel Dijnonmosterd
1 dl olijfolie
 
 

Verdeel de ijsbergsla over 4 borden en schik vervolgens de tomaten, kip en avocado in drie aparte rijtjes over de sla. Strooi hierover de wortel, bacon, lente-ui, blauwe kaas, eieren en ten slotte de olijven. Meng de ingredienten voor de dressing goed door elkaar in de dressingshaker en besprekel de borden met de dressing. Serveer direct, lekker met vers (bruin) stokbrood.
 
print deze pagina
Terug naar de vorige pagina