Couscoussalade


  Ingrediënten
2 eetlepels olijfolie
1 fijngehakt teentje knoflook
1 eetlepel gemalen komijn
1 theelepel korianderpoeder
1 theelepel scherpe paprikapoeder
350 ml kippenbouillon
bosje lente-ui, in ringetjes gesneden
1 eetlepel citroensap
225 gram couscous
50 gram pijnboompitten, geroosterd
 
 

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote braadpan. Voeg de knoflook, komijn, koriander en paprika toe en fruit dit al roerend 1 minuut op een laag vuur. Doe de bouillon erbij en breng aan de kook. Voeg de lente-ui toe en daarna de couscous, roer alles even goed om en haal de pan van het vuur. Sluit de pan af en laat dit alles ruim 5 minuten staan, zodat de couscous het vocht goed kan opnemen.

Roer de massa daarna even met een vork om en voeg de resterende olijfolie, de citroensap en de pijnboompitjes toe. Kan warm gegeten worden, maar ook als een koude salade. Lekker met een stukje gegrilde kip of vlees.
 
print deze pagina
Terug naar de vorige pagina