Spaanse mosselen

(voor 2 tot 3 personen)

  Ingrediënten
2 kilo mosselen, nagekeken en schoongemaakt
1 ui in reepjes gesneden
2 teentjes knoflook fijngesneden
1 Spaanse peper, in ringetjes gesneden
3 paprika's (rood, geel en groen) in reepjes gesneden
blikje tomaten op sap
olijfolie
 
 

Doe een flinke scheut olijfolie in een grote braadpan (of mosselpan) en verhit dit. De ui, knoflook en Spaanse peper toevoegen en even aanfruiten. Vervolgens de paprikareepjes toevoegen en enkele minuten meebakken, de tomaten met sap erbij doen en het mengsel 5 minuten zachtjes laten pruttelen. Nu de mosselen toevoegen en ongeveer 8 minuten op hoog vuur laten koken, halverwege de pan met mosselen even opschudden.
Lekker met stokbrood of patat. Sausjes zijn bij dit gerecht eigenlijk niet nodig.
print deze pagina
Terug naar de vorige pagina