Cajunsoep


  Ingrediënten
1 ui, fijngesneden
4 stengels bleekseldrij, in stukjes gesneden
2 rode paprika's, in stukjes gesneden
4 bosuitjes, in ringetjes gesneden
2 ons peultjes, in ruitjes gesneden
cajunkruiden
2 tabletten kippenbouillon
2 ons kipfilet, in stukjes gesneden
2 eetlepels bloem
2 eetlepels zonnebloemolie
boter
chilisaus
 
 


Breng in een ruime pan 1 eetlepel cajunkruiden, bouillontabletten en 1 liter water aan de kook en laat dit ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Ondertussen in een braadpan de olie verhitten en de kipfilet enkele minuten roerbakken. De kipfilet uit de pan halen en in dezelfde pan 50 gram boter verhitten en de bloem erdoor roeren. Dit mengsel op een laag vuur al roerend in enkele minuten lichtbruin laten worden. Voeg aan dit mengsel de ui, paprika, bleekseldrij en 1 eetlepel cajunkruiden toe en laat dit samen ongeveer 10 minuten fruiten. Vervolgens de warme bouillon al roerend toevoegen. Hierna worden de peultjes, de bosuitjes en de gebakken kipfilet toegevoegd. Laat de soep ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Maak naar smaak af met een scheutje chilisaus.

Deze soep kan eventueel met witte gekookte rijst worden gegeten.
print deze pagina
Terug naar de vorige pagina