Aspergequiche


  Ingrediënten
500 gram witte asperges, geschild en in stukjes van 4 cm gesneden
bladerdeeg
1 ons gerookte zalm, in reepjes gesneden
125 ml creme fraîche
3 eieren
2 eetlepels fijngesneden basilicum
peper
 
 

Kook de aspergestukken in een beetje water en zout in ongeveer 5 minuten beetkaar en laat ze daarna goed uitlekken. Bekleed ondertussen een ingevette quichevorm met het bladerdeeg, prik hier en daar wat gaatjes in het deeg met een vork en zet de vorm 10 minuten in een voorverwarmde oven van 150 graden om voor te garen. Meng ondertussen de creme fraîche, de eieren, de basilicum en verse peper naar smaak door elkaar. Haal de vorm uit de oven en laat iets afkoelen en verhoog de temperatuur van de oven naar 200 graden. Verdeel vervolgens de uitgelekte asperges en de zalm over het bladerdeeg, schenkt het creme fraîchemengsel over de asperges en bak de quiche in de oven in 25 minuten gaar en goudbruin.

Lekker met een groene salade.
 
print deze pagina
Terug naar de vorige pagina