|
Ingrediënten
120 gram witte kool, fijngesneden
60 gram geraspte wortel
60 gram lente uitjes, in ringetjes gesneden
1 theelepel geroosterde sesamzaadjes
1 stukje gemberwortel, fijngehakt
peper
4 eieren
soyasaus
olie om te bakken
2,5 dl kippenbouillon
klein blikje tomatenpuree
1,5 eetlepel maïzena, aangemaakt met 1,5 eetlepel water
|
|
|
Meng de kool, wortel, de helft van de lente uitjes, sesamzaad, knoflook, gember en peper
door elkaar. Klop de eieren in een kom met 3 theelepels soyasaus, roer dit vervolgens door het
groentenmengsel. Bak van dit mengsel 4 flensjes, zorg ervoor dat de groente beetgaar is en houd
ze na het bakken warm.
Vermeng in een steelpannetje de bouillon, 3 theelepels soyasaus, de tomatenpuree en de rest van de
lente uitjes, laat dit aan de kook komen, roer hier de aangemaakte maïzena door en breng
opnieuw aan de kook tot de saus is gebonden.
Serveer de saus over de flensjes en eet er gekookte witte rijst bij.
|