Kalfsvlees in Italiaanse saus


  Ingrediënten
600 gram kalfslappen, in blokjes van 2,5 cm gesneden
4 eetlepels tomatenpuree
3 dl kippenbouillon
2 uien, fijngesnipperd
1 teentje knoflook, uitgeperst
1 theelepel gedroogde basilicum
1 theelepel gedroogde oregano
3 groene paprika's, in stukjes gesneden
2 eetlepels olijfolie
peper & zout
 
 

Bak in de olijfolie het kalfsvlees in ongeveer 3-4 minuten goudbruin. Voeg alle ingrediënten toe, behalve de paprika. Doe de deksel op de pan en laat het vlees zachtjes 45 minuten sudderen. Voeg daarna de paprika toe en laat alles nog zo'n 15 minuten stoven totdat het kalfsvlees en de paprika gaar zijn.

Kan met rijst of pasta geserveerd worden, eet er eventueel een frisse groene salade bij.
 
print deze pagina
Terug naar de vorige pagina