Groene roerbakgroenten met kipfilet


  Ingrediënten
250 gram kipfilet
1 grote stronk broccoli
200 gram peultjes
6 lente-uitjes
3 eetlepers ketjap
200 ml sinaasappelsap
2 theelepels maïzena
50 gram grof gehakte cashewnoten
2 eetlepels olie
zout
 
 

Snijd de kipfilet in reepjes; verdeel de broccoli in kleine roosjes; maak de peultjes schoon en snijd ze in ruitjes; maak de bosuitjes schoon en snijd ze in schuine stukken van 2 cm. Bak de kipfilet met de ketjap in de olie snel om en om, voeg de broccoli en de peultjes toe en roerbak de groenten 5 minuten. Vermeng de sinaasappelsap met de maïzena en doe dit samen met de bosuitjes in de pan, laat dit even koken tot het vocht is gebonden. Breng eventueel op smaak met wat zout. Bestrooi vlak voor het opdienen met de gehakte cashewnoten.

Lekker met basmati- of Thaise jasmijnrijst.
 
print deze pagina
Terug naar de vorige pagina