Zuurkoolschotel met rösti


  Ingrediënten
500 gram zuurkool
400 gram rösti
350 gram rundergehakt
250 gram kastanjechampignons
1 bekertje zure room
2 teentjes knoflook
1 grote ui
3 eetlepels olijfolie
3 eetlepels grove mosterd
zout en peper
 
 

Verwarm de oven voor op 200ºC. Veeg de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Pel de knoflook en snijd deze fijn. Snipper een ui. Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook en ui ongeveer 1 minuut. Voeg de champignons toe en bak deze 3 minuten mee. Rul de gehakt erdoor en breng op smaak met zout en peper.

Laat de zuurkool uitlekken in een zeef. Roer in een kom de zure room en de mosterd door elkaar, schep de zuurkool erdoor en voeg zout en peper toe. Verdeel dit over de bodem van een ovenschaal en schep het gehaktmengsel erover. Verdeel hierover de rösti en bestrooi dit met wat zout en flink wat vers gemalen peper. Zet de schotel midden in de oven en bak deze 40 minuten tot het röstilaagje knapperig en goudbruin is.
 
print deze pagina
Terug naar de vorige pagina