Aardappelsalade met sperciboontjes


  Ingrediënten
400 g aardappelen van gelijke grootte
400 g sperziebonen
1½ eetlepel witte wijnazijn
1 volle theelepel pittige mosterd
4 eetlepels olijfolie extra vierge
4 bosuitjes, in ringetjes gesneden
2 eetlepels peterselie, fijngehakt
zout en versgemalen peper
15 zwarte olijven, in vieren gesneden
250 g kerstomaatjes, gehalveerd

 
 

Kook de aardappelen met schil in ongeveer 15 minuten beetgaar, laat ze iets afkoelen, schil ze en snijd in plakjes. Maak de sperziebonen schoon, snijd ze in gelijke stukken van 3 cm en kook ze in 10 minuten beetgaar. Spoel ze in een vergiet af onder koud water en laat ze goed uitlekken. Klop in een schaal de azijn, mosterd, olijfolie, bosui, peterselie en zout en peper naar smaak tot een dressing. Schep de aardappel, sperziebonen, olijven en tomaatjes erdoor. Lekker bij de barbecue.
 
print deze pagina
Terug naar de vorige pagina