Spruitjes in pittige kokossaus


  Ingrediënten
750 gr spruitjes
400 gr kipfilet
2 uien
2 teentje knoflook
1 theelepel koenjit
1/2 theelepel djinten
1 theelepel laos
1 theelepel ketoembar
1 theelepe djahe
1/2 eetlepel citroensap
1 theelepel bruine basterdsuiker
3 eetlepels ketjap manis
sambal oelek
1 eetlepel maïzena
30 gram kokos
zout
zonnebloemolie
 
 

Maak de spruitjes schoon en kook ze zo’n 10 minuten in een pan met ruim water. Pel ondertussen de uien en snipper deze. Verwarm 2 eetlepels olie in een pan met dikke bodem (of wok) en fruit de ui ca. 2 minuten. Pel de knoflook en pers deze erboven uit. Voeg nu de in blokjes gesneden kipfilet en bak deze ongeveer 3 minuten mee. Doe er dan de koenjit, djinten, loas, ketoembar en djahe bij en bak dit al omscheppend nog ongeveer 1 minuut mee.

Voeg daarna de citroensap, basterdsuiker, ketjap, sambal naar smaak en 4 dl water toe en breng dit alles aan de kook. Roer de maïzena met 1 eetlepel koud water tot een glad papje en voeg dit al roerend aan de saus tot een lichtgebonden saus ontstaat. Roer als laatste de kokos en de gekookte spruitjes erdoor. Verwarm het geheel goed door.

Lekker met witte rijst en wat seroendeng.
 
print deze pagina
Terug naar de vorige pagina