|
Maak de spruitjes schoon en kook ze zo’n 10 minuten in een pan met ruim water. Pel ondertussen
de uien en snipper deze. Verwarm 2 eetlepels olie in een pan met dikke bodem (of wok) en fruit de ui
ca. 2 minuten. Pel de knoflook en pers deze erboven uit. Voeg nu de in blokjes gesneden kipfilet en
bak deze ongeveer 3 minuten mee. Doe er dan de koenjit, djinten, loas, ketoembar en djahe bij en bak
dit al omscheppend nog ongeveer 1 minuut mee.
Voeg daarna de citroensap, basterdsuiker, ketjap, sambal naar smaak en 4 dl water toe en breng dit alles
aan de kook. Roer de maïzena met 1 eetlepel koud water tot een glad papje en voeg dit al roerend
aan de saus tot een lichtgebonden saus ontstaat. Roer als laatste de kokos en de gekookte spruitjes
erdoor. Verwarm het geheel goed door.
Lekker met witte rijst en wat seroendeng.
|
|