Pastasalade met kip en rode pesto


  Ingrediënten (voor 2 personen)
  150 gram pasta
200 gram kipfilet
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels rode pesto
1/2 eetlepel citroensap
1 teentje knoflook
250 gram cherrytomaatjes
3 lente-uitjes
1 gele paprika
50 gram pijnboompitjes
50 gram geraspte belegen kaas
peper en zout
 
 

Kook de pasta beetgaar. Snijd intussen de kipfilet in kleine stukjes. Verhit een 1 eetlepel olijfolie in een koekepan en roerbak de kip in ongeveer 4 minuten bruin en gaar. Bestrooi de kip met wat zout en peper en laat het afkoelen.

Meng de pesto met de rest van de olie, het citroensap en het uitgeperste knoflookteentje. Snijd de tomaatjes in vieren, de lente-uitjes in wat grovere ringetjes en de paprika in stukjes. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekepan. Schep nu de pasta, de kipstukjes, het pestomengsel, tomaat, lente-uitjes, gele paprika, de geroosterde pijnboompitjes en de geraspte kaas voorzichtig door elkaar.

Deze salade kan koud gegeten worden, maar is lauwwarm ook erg lekker.
 
print deze pagina
Terug naar de vorige pagina