Witlofsalade met serranoham


  Ingrediënten
3 struikjes witlof
zakje gemengde rucolasla
150 gram serranoham
100 gram grof geraspte Old Amsterdam
1 rode appel (ongeschild)
2 eetlepel citroensap
vers gemalen peper
2 theelepels dijonmosterd
3 eetlepels walnootolie (of olijfolie)
100 gram grof gehakte walnoten
 
 

Maak de witlof schoon, snijd de onderkant van de struikjes, verwijder de harde kern en snijd de witlof vervolgens in grove stukken. Snijd de serranoham in reepjes en verdeel de appel in partjes. Vermeng dit alles samen met de gemengde rucolasla in een grote schaal. Strooi hier de Old Amsterdam over.

Maak een dressing van de citroensap, vers gemalen peper, dijonmosterd en olie. Verdeel de dressing over de salade en strooi hier de walnoten over. Meng de salade aan tafel. Lekker met versgebakken stokbrood.
 
print deze pagina
Terug naar de vorige pagina