Tahoe met courgette (vegetarisch)


  Ingrediënten
1 tahoe
4 el ketjap manis
1 tl gedroogde chilivlokken
2 courgettes
1 pond kleine trostomaatjes (aan de tak)
4 el sesamolie
2 rode Spaanse pepers
verse koriander
peper en zout
1 limoen
 
 

Verwarm de oven voor op 225 graden.
Snijd de tahoe in plakken van 1 cm en vervolgens in vieren. Vermeng de tahoe met de ketjap en gedroogde chilivlokken en laat staat tot gebruik. Snijd de courgette in plakken van een halve centimeter en leg deze in een ruime ovenschotel. Bestrooi met zout en peper naar smaak. Leg hier vervolgens de gemarineerde tahoe op en verdeel de resterende marinade over de schotel. Verdeel hier de takjes met trosmaatjes over en besprenkel de schotel met de sesamolie. Schuif de schotel in de voorverwarmde oven voor ongeveer 25 minuten.

Snijd ondertussen de Spaanse pepers in dunne ringetjes en de limoen in 8 partjes.

Haal de ovenschotel uit de oven en bestrooi het gerecht met de Spaanse peper en de koriander (met mate anders gaat de koriander overheersen). Besprenkel de groenten op het bord met wat limoensap.

Lekker met Thaise jasmijnrijst.
 
print deze pagina
Terug naar de vorige pagina