Chinese kool met kipfilet en cashewnoten


  Ingrediënten:
1 Chinese kool (750 gram)
200 gram kipfilet
100 gram gezoute cashewnoten
2 rode Spaanse pepers
1 teentje knoflook
1 eetlepel ketjap manis
1 eetlepel witte wijnazijn
1 eetlepel vloeibare honing
zonnebloemolie of wokolie
 
 

Snijd de Chinese kool in repen. Snijd de Spaanse peper in ringetjes en de knoflook in flinterdunne plakjes. Snijd de kipfilet in kleine reepjes.
Verhit wat olie in een wok en fruit hierin de Spaanse peper en knoflook. Voeg de kipfilet toe en bak dit enkele minuten mee. Schep hier de hardere stukken Chinese kool door en roerbak dit ca. 3 minuten. Voeg nu de rest van de Chinese kool toe en roerbak dit nog ca. 3 minuten mee.
Maak ondertussen een sausje van de ketjap, azijn en honing. Voeg het sausje en de cashewnoten door de kool en laat alles warm worden.

Tip:
Dit is erg lekker met Chinese eiermie, maar kan ook goed met rijst worden gegeten.
print deze pagina
Terug naar de vorige pagina